Bővebben a filmről

PREMIER ELŐTTI VETÍTÉS
és a film után egy izgalmas  BESZÉLGETÉS A NÉZŐKKEL
2023. március 31. 18.00 - Művész mozi

Mit értesz te, ha nem vagy cigány?
A sajnálkozástól leszünk jó emberek?
A többségi társadalom tényleg így látja a romákat?
A Háromezer számozott darab megnézése után sok érzés és kérdés
kavaroghat bennünk, ezeket szeretnénk átbeszélni.
A vetítés után minden néző őszintén elmondhatja a véleményét,
felteheti kérdéseit a roma reprezentációval kapcsolatban. Az
interaktív programot Fedorkó Boglárka és Ignácz Judit vezeti.
Szeretettel várunk minden romát és nem-romát!


Egy színházi rendező öt nehéz sorsú fiatal roma életéről készít előadást. A színdarab kendőzetlen kegyetlenséggel meséli el életük valós történetét, vagyis: a nyomorukkal kereskedik. Amikor az előadást meghívja egy neves német színházi fesztivál, a csoport tagjai kénytelenek szembenézni múltjukkal, és felvenni a küzdelmet a rasszista sztereotípiákkal.

A Háromezer számozott darab a társulat szürreális utazása, amely elmossa a határt fikció, abszurd és szociografikus valóság között. Lehet-e a rassz témájáról rasszizmus nélkül beszélni? Vajon szükségszerű-e a kisebbség és a többség kölcsönös gyűlölete?

A Tudás Hatalom és Császi Ádám Cigány magyar című színházi előadását nagy kritikai és közönségsiker fogadta hazánkban, és meghívta a neves berlini Deutsches Theater. A rendező a Háromezer számozott darabbal e korábbi színdarabot adaptálta filmre, majd elnyerte a Tallinni Black Nights Nemzetközi Filmfesztiválon a „Rebels with a Cause” szekció különdíját. Császi Viharsarok című debütálása a Berlinálén szerepelt, számos díjat nyert és 14 országban mutatták be; új filmjét Ruben Östlund és Alejandro Jodorowsky rajongóknak különösen ajánljuk.

Forgalmazó
Színes
Készítő országok