Európai moziéjszaka 2022 - Rosszul vagyok magamtól

Megosztom

Bővebben a filmről

2022-ben az Europa Cinemas ötödik éve szervezi meg az Európai Bizottsággal az Európai Mozi Éjszakát (ECN), hogy kiemelje az európai mozi gazdagságát és sokszínűségét, és felhívja a közönség figyelmét arra, hogy a Kreatív Európa-MEDIA A program támogatja az európai filmipart és kultúrát.

2022. december 9. 20.00 - Toldi mozi

A film előtt: A Budapest Film és a Kreatív Európa képviselőjének köszöntője

A film után beszélgetés Tari Annamáriával és Horváth Gergellyel.

A belépés ingyenes


 

Egy fiatal pár, Signe és Thomas meglehetősen egészségtelen párkapcsolatban élnek, folyamatosan rivalizálnak egymással. Amikor a férfi karrierje hirtelen meredeken emelkedni kezd, a nő a lehető legrosszabbul reagál a háttérbe szorulására. Mindenáron középpontban szeretne maradni, ezért kitalált betegségekkel igyekszik magára irányítani a figyelmet. A kezdeti sikereken fellelkesülve Signe egyre radikálisabb megoldásokhoz folyamodik, hogy igazából megbetegítse magát és ne csak a barátai szánalmát és sajnálatát vívja ki.

A Rosszul vagyok magamtól világpremierje a világ legrangosabb ’A’ kategóriás filmfesztiválján, a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Un Certain Regard versenyszekciójában volt. A vígjáték azóta bejárta a világ filmfesztiváljait. A Rosszul vagyok magamtól egyik főszereplője, Anders Danielsen Lie számos népszerű skandináv filmben szerepelt korábban (A világ legrosszabb embere, Oslo, augusztus, Július 22., Bergman szigete, A stylist). A Rosszul vagyok magamtól a legjobb skandináv vígjátéki hagyományokat követi.

Forgatókönyv
Színes
Készítő országok
Felirat nyelvek
Szinkron nyelvek