iamyank Live Ensemble: Sarah, live at Magyar Zene Háza
80 perc,

Megosztom

Bővebben a filmről

Az iamyank Live Ensemble a 2018-as Művészetek Völgye fesztiválon debütált, ami után iamyank minden koncertre folyamatosan újraírta az anyagokat, és a live felállás is formálódott. Lemezen először a 2019-ben rögzített Ensemble Live At CAFe Budapest jelent meg, a formáció alapelemének megfelelően koncertalbumként. A vonósnégyes-gitár felállású iamyank Live Ensemble aztán 2021-ben jelentette meg a személyes témájú Sarah című albumot, amely a kiadást követő első koncerten már táncelőadással egészült ki. 

A Magyar Zene Háza felkérésére 2022 április 24-én adtak nagyszabású koncertet, még tovább bővített formában. Eva Mora táncművész és iamyank már korábbról ismerték egymást, a Sarah műsor közös produkcióként nyílt ki teljesen. Ahogyan iamyank fogalmazott akkor: „az első alkalom olaj volt a tűzre mindkettőnk számára, így a Zene Házának köszönhetően ez az előadás jóval hosszabb, kiegészítve olyan darabokkal, amik nem kerültek rá a lemezre. A zenekar egy plusz taggal bővül, Eva pedig már nem szólóban, hanem táncművész társaival kiegészülve mutatja be Sarah kíméletlen újjászületését.”

Ezt az egyszeri és megismételhetetlen koncertet exkluzív interjúk teszik még különlegesebbé, és idén egyszer, az elődás évfordulójához közel egyszer fogjuk levetíteni a KINO Moziban. Ne hagyjátok ki!

Színes
Készítő országok