Bővebben a filmről

A CineKorda a 2024-es évet egy olyan alkotással indítja, amely sokak megdöbbenésére még soha nem került bemutatásra hazai mozivásznon. Claire Denis 1999-es műve, a Sight & Sound szavazása alapján minden idők 7. legjobb filmje, a rendező által jóváhagyott 4K-s felújított változatban, egyetlen alkalommal látható Budapesten.

Herman Melville Billy Budd című regényének érzéki feldolgozásával Claire Denis bebizonyította, hogy nem csak a francia film, de korunk egyik legnagyobb posztkolonialista szerzője. Dzsibuti azúrkék vizei és napsütötte sivatagi tájai között egy francia idegenlégiós őrmester (Denis Lavant) saját bukásának magvait veti el, amikor egy feltűnő fiatal újonc (Grégoire Colin) iránti megszállottsága az őrület szélére kergeti. Denis és Agnès Godard operatőr a katonai és férfias becsületkódexeket, a gyarmatosítás örökségét, a pusztító féltékenységet és az elfojtott vágyat csillogó, hipnotikus képekbe gyúrja, amelyek a modern filmművészet egyik letaglózó, feledhetetlen végkifejletében teljesednek ki.

A Cinema Niche, a magyarhangya és a Corvin Mozi kollaborációjában született sorozat célja, hogy Magyarország egyik legnagyobb mozivásznát megtöltse máshol nem vetített, különleges, egyszer látható filmritkaságokkal. A CineKorda pár hetente újabb alkalmakkal jelentkezik, ahol reményeink szerint a Corvin Mozi 460 fős Korda termében minél többetekkel tehetjük valódi közösségi élménnyé a mozizást. 

Színes
Készítő országok
Felirat nyelvek
Szinkron nyelvek