Itt kell lenned, hogy elhidd
dokumentumfilm
(2022)
47 perc,
Rendező
Georgescu Polina

Megosztom

Bővebben a filmről

Belépés a pénztárban váltott ingyenes jeggyel lehetséges!

Különbözni egyre kényelmetlenebb és veszélyesebb Magyarországon, de maroknyi jogvédő egy rendhagyó kampánnyal szembeszáll a kormánnyal, hogy megvédje a szexuális és nemi kisebbségek jogait.

Szabadnak lenne annyi, mint eldönteni, mit jelent számodra a család, összeházasodni azzal, akit szeretsz és úgy nevelni a gyerekeidet, ahogy jónak látod. Jelenleg ezek közül egyik sem adott Magyarországon, ahol az elmúlt években többször is jogsértő módon korlátozták a szexuális és nemi kisebbségek emberi jogait. 2021-ben elfogadtak egy törvényt, amely összemossa a melegeket a pedofil bűnelkövetőkkel, és megtiltja, hogy kiskorúak a szexuális és nemi kisebbségekről halljanak. A törvény társadalmi támogatottságát a kormány utólag egy négy félrevezető kérdésben tartott népszavazással akarta igazolni, ezért egy putyini propagandakampányt indított a „gyermekek védelmében”. Válaszul jogvédők egy kis csoportja az együttérzésre és kedvességre építő újszerű kampányt szervezett, hogy érvénytelenítsék és megbuktassák a népszavazást. Lehetetlen vállalkozás egy országban, ahol a sajtót és az igazságszolgáltatást is foglyul ejtette a hatalom. Ittkelllenned, hogy elhidd, mi történt ezután.


Free entry!

Being different feels increasingly uncomfortable and dangerous in Hungary, but a small group of human rights activists take on the government in an unprecedented campaign to defend LGBTQI rights.

To be free its to be able to define what a family is for you, to marry who you love, to raise the children as you see fit. None of it applies to Hungary where the rights of LGBTQI people have been systematically curtailed over the last years, culminating in a 2021 law that blurs the boundaries between being gay and pedophilia, prohibits the spread of any LGBTQI-related information to minors and withdraws the right of unmarried people to adoption. To add the facade of legitimacy to the process the government called a referendum with a set of 4 manipulative questions and a nationwide Putin-style propaganda campaign calling on the need to protect Hungarian children. In a counter-move, a small group of human rights defenders appeals to solidarity and kindness in a first of its kind campaign to overturn the referendum - a mission impossible in a country with captured media and the courts. You have to be here to believe what happened next.

"

Bemutatás időpontja
Színes