Indiai Filmhét - Szerelmes történetek

Bővebben a filmről

Rádzs Árjan, a fiatal zenetanár állásért folyamodik a híres bentlakásos fiúiskolában, Gurukulban, melyet vasszigorral vezet az iskola rettegett igazgatója, Nárájan Sankar. Az életvidám tanár próbál lazítani az iskola szigorú szabályain, mely szerint a fiúk nem léphetnek ki az iskola területéről, nem ismerkedhetnek senkivel és teljesen elzárva kell, hogy éljenek a külvilágtól. Árjan titokban segíti a három fiút, Vickyt, Szamírt és Karant, hogy kijárhassanak és meghódíthassák szívük hölgyét, a dacos és önfejű milliomoslányt, Isikát, a bolondos, locsi-fecsi Szandzsút és az apósa házában magányra ítélt fiatal özvegyet, Kirant. Emiatt Nárájan Sankar folyamatos háborúban áll Árjannal, ám egy ponton kiderül, hogy mindkettőjüknek van egy eltemetett titok a múltjában.

A Szerelmes történetek a fiatalon befutott Aditya Chopra második filmje, mely ismét szupersztárrá tette a hetvenes évek legendás színészóriását, Amitabh Bachchant, akinek pályája a megelőző másfél évtizedben leáldozóban volt. Amitabh Bachchan és Shah Rukh Khan filmbeli jelenetei mára legendássá váltak, kettősüket Aishwarya Rai egészítik ki, azonban a filmet a hat fiatal színész sokszínű és élvezetes játéka teszi igazán érdekessé. A Szerelmes történetek az indai film legendás darabja, mely három Filmfare-díjat nyert (köztük Amitabh Bachchan és Shah Rukh Khan alakításáért) és további hét díjra jelölték.

rendező: Aditya Chopra
forgatókönyvíró: Aditya Chopra
zeneszerző: Jatin Pandit, Lalit Pandit
operatőr: Manmohan Singh
vágó: V.V. Karnik, Taranjiet Singh, Namdhari

Szereplők/Cast: Amitabh Bachchan, Shah Rukh Khan, Uday Chopra, Jugal Hansraj, Jimmy Shergill, Shamita Shetty, Preeti Jhangiani, Kim Sharma, Aishwarya Rai Bachchan

Az Indiai Filmhét teljes programja>>>

Színes
Készítő országok
Felirat nyelvek
Szinkron nyelvek