5. Humen Fesztivál - Tajvan egyenlő szerelem
Taiwan Equals Love
dokumentumfilm
(2020)
Rendező
Yan Zhexuan

Megosztom

Bővebben a filmről

A Tajvan egyenlő szerelem című dokumentumfilm különböző korú és különböző nemű párok történetén keresztül mutatja be, hogyan jutott el Tajvan addig, hogy első ázsiai országként náluk valósulhatott meg az egyenlő házasság.

Yan Zhexuan rendezőnő három generáció életét követte nyomon három éven át, hogy a felszínen zajló politikai mozgalmak mellett megmutassa, milyen nehézségekkel kell megküzdeniük a családalapítás előtt álló, vagy családjuk elismertetésére váró pároknak. A rendezőnő filmjének magyar vonatkozása, hogy a tajvani Shinchi és a makaói Guzifer Budapesten töltötték a nászútjukat, miután otthon a családjuk előtt egybekeltek.

Koronavírus tájékoztató

Számunkra a fesztivál látogatóinak egészsége a legfontosabb. Ezért szeretnénk tájékoztatni titeket, hogy a szeptember 10–13. között zajló Humen Fesztiválon biztonsági okokból óvintézkedéseket vezetünk be a Művész Mozi területén. Az itt zajló vetítések és a kerekasztal-beszélgetés alatt a maszkviselés kötelező a vendégeink számára. Kérünk mindenkit, hogy viseljetek arcot és orrot teljes mértékben eltakaró maszkot vagy sálat, kendőt, így vigyázzunk egymásra!

Megértéseteket köszönjük!

A Humen Fesztivál szervezőcsapata

Bemutatás időpontja
Színes
Készítő országok
tajvani
Felirat nyelvek