5. Humen Fesztivál - Egy melegkórus lenn délen
Gay Chorus Deep South
dokumentumfilm
(2019)
Rendező
David Charles Rodrigues
Színészek
Tim Seelig, Chris Verdugo, Ashle Blow, Jimmy Whitely, Steve Huffines

Megosztom

Bővebben a filmről

A 300 tagú meleg férfikórus, a San Francisco Gay Men's Chorus vállalkozásának állít emléket David Charles Rodrigues közönségdíjas dokumentumfilmje. Donald Trump 2016-os elnökké választása után a kórus elindult a homofóbia által jócskán átitatott déli államokba, hogy elősegítsék az elfogadást. A megosztott Amerikában utazó kórustagok között azonban olyan férfiak is útra keltek, akik egykor éppen innen menekültek el, és most szembe kell nézni félelmeikkel, fájdalmaikkal és az előítéletekkel. Útjuk során a Mississippitől Tennessee-ig felléptek templomokban, közösségi házakban vagy épp koncerttermekben, hogy elvigyék a zene üzenetét, a szeretetet és az elfogadást az úgynevezett Mély-Dél régió lakóinak.

Az Egy melegkórus lenn délen mind a független alkotásoknak szentelt amerikai Tribeca Filmfesztiválon, a kanadai dokumentumfilmes Northwestfesten, vagy épp a zürichi LMBTQ Pink Apple fesztiválon is elnyerte a közönség szívét, valamint a közönségdíjat.

Koronavírus tájékoztató

Számunkra a fesztivál látogatóinak egészsége a legfontosabb. Ezért szeretnénk tájékoztatni titeket, hogy a szeptember 10–13. között zajló Humen Fesztiválon biztonsági okokból óvintézkedéseket vezetünk be a Művész Mozi területén. Az itt zajló vetítések és a kerekasztal-beszélgetés alatt a maszkviselés kötelező a vendégeink számára. Kérünk mindenkit, hogy viseljetek arcot és orrot teljes mértékben eltakaró maszkot vagy sálat, kendőt, így vigyázzunk egymásra!

Megértéseteket köszönjük!

A Humen Fesztivál szervezőcsapata

Bemutatás időpontja
Színes
Készítő országok
amerikai
Felirat nyelvek
Szinkron nyelvek