12. Finn Filmnapok - Búszelidítők
Rendező

Megosztom

Bővebben a filmről

A Sorrow Tamers egy dokumentum-művészfilm olyan emberekről, akik úgy döntöttek, hogy szembenéznek a bánattal, ahogyan az számukra létezik. A bánat mindig felrázza az általunk addig ismert életet, és minden megváltozik tőle. De hogyan is változik meg minden? Azt nem tudjuk meg, hacsak nem lépünk bele félelem nélkül a fájdalom világába, és a változástól való rettegés nélkül ki nem lépünk onnan jó időben, saját magunk újonnan átalakult változataként.

Az egyéni történetek filmre rögzített rövid epizódjai nagyobb sztorivá állnak össze az élet véges természetéről, és az emberi lények azon belső igényéről, hogy érintkezzenek másokkal, még akkor is, ha ez nem lehetséges. Az élet lényege: elengedni a dolgokat, mielőtt meghalunk – ugyanis a halál az elengedés legvégsőbb pillanata.

A Sorrow Tamers előtt levetítjük a Nagyapám kertje című rövidfilmet.

Nagyapám kertje

Az élet elmúlása, az öreggé válás, valamint az egykoron oly’ erős dolgok egyre törékenyebbé válásának gyengéd és tiszta ábrázolása egy emberről, akit szeretnek, és aki imádja az életet.


Sorrow Tamers is an art-house-documentary film about individuals who have decided to face the sorrow as it exists to them. Sorrow always shakes up the life we used to know, and everything is changed. Changed how? You do not know, unless you fearlessly step into the world of grief and, without fearing the change, step out in due course as a new transformed version of yourself.

Shot on film, the short episodes of individual stories form a larger story of the finite nature of life and the intrinsic need of human beings to reach out to each other, even when it is not possible. Life is learning how to let go before death, the ultimate momentum of letting go.

Before the screening of Sorrow Tamers, the short film Grandpa’s Garden will be shown.

Grandpa’s Garden

The passing of life, getting older and the things that were once so strong, which are now becoming more and more fragile in this tender and sober portrayal of a human being who is loved and who loves life.

Forgatókönyv
Színes
Készítő országok
Felirat nyelvek
Szinkron nyelvek