11. Finn Filmnapok - A vak férfi, aki nem akarta megnézni a Titanicot
Rendező

Megosztom

Bővebben a filmről

Mindenki vágyik a szeretetre, és ez alól Jaakko sem kivétel – még ha a kerekesszékéhez is van kötve. Még sosem találkozott élőben a barátnőjével, de minden nap órákon át beszélnek egymással telefonon.

A vak férfi, aki nem akarta megnézni a Titanicot egy eddig sosem látott szerelmi történet, melyben Petri Poikolainen élete szerepében játssza Jaakkót, a férfit, aki a saját otthonába bebörtönözve él. A börtön falai azonban lebomlanak, amikor Jaakko úgy dönt, hogy elmegy találkozni a szerelmével. Ez nem egy könnyű döntés, ugyanis Jaakko vak, és a mellkasától lefelé le van bénulva. Hogy célba érjen, Jaakkónak öt idegen jóságában és segítségében kell bíznia. Végül is, mi rossz történhet?

A film elnyerte a Velencei Filmfesztivál közönségdíját 2021 szeptemberében. A film része a Busan Nemzetközi Filmfesztivál 2021-es programjának.


Everyone longs for love and Jaakko is no exception, even if he is bound to his wheelchair. He has never met his girlfriend face to face but they speak on the phone every day for hours.

The Blind Man Who Did Not Want to See Titanic is a never before seen love story, where Petri Poikolainen plays the role of a lifetime as Jaakko, a man being imprisoned in his own home. The walls of the prison fall when Jaakko decides to go and meet his love. The decision isn’t easy because he is blind and paralyzed from the chest down. To reach his destination Jaakko has to trust the goodness of five strangers to help him. What could possibly go wrong?

The film won the audience award at The Venice Film Festival in September 2021. The film is a part of the 2021 program at Busan International Film Festival.

Színes
Készítő országok
Felirat nyelvek
Szinkron nyelvek