Szemrevaló - Sehenswert 2020
-

Megosztom

Szemrevaló - Sehenswert 2020

Idén is megtekinthetőek az év legjobb német nyelvű filmjei.

2020. október 1-8. között rendezik meg a budapesti Művész moziban a SZEMREVALÓ │ SEHENSWERT FILMFESZTIVÁLT. A Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet közös filmhete immár kilencedik alkalommal ad ízelítőt a német nyelvterület filmkultúrájából, ezúttal is eredeti nyelven, magyar felirattal. Október 2-5. között Debrecenben, október 6-9. között Szegeden, október 14-17. között pedig Pécsett vetítik majd a filmeket.

>>>A jegyek már kaphatók!>>>

Idén a koronavírus-járvány miatt vannak, akik szívesebben néznek otthonról filmeket. A Budapesti Távmozi   segítségével ők is végignézhetik a legújabb osztrák, svájci és német filmeket, a Szemrevaló teljes programját. A fesztivál távmozis vetítései Magyarország egész területéről megtekinthetők.

A fesztivál egyik legizgalmasabb darabja Alfred Döblin német pszichiáter és író regényének új feldolgozása, a Berlin Alexanderplatz című alkotás, mely az idei Berlinale egyik versenyfilmje volt. Qurbani filmeposza komor utazás „a lélek sötét éjszakájába“ és nem utolsósorban a sűrű atmoszférájú Berlinbe a 21. század elején.

A Gipsy Queen főszereplője Ali büszke, bátor nő, Hamburgban él két gyermekével. Apja kislány korától azért edzette, hogy egyszer világbajnok boxoló legyen, s kitörhessen romániai nyomorúságos körülményeik közül. Ali egy véletlen folytán ismét visszatalál a boxhoz, ami az egész család életét felforgatja, s egy pillanatra úgy tűnik gyermekeit is elvesztheti…

A Végzet és kezdet című filmben Nora szerelme elvesztése után megismerkedik Natannal.Van egy olyan furcsa érzése, hogy valahonnan már ismeri a férfit, de nem sejti, mi az, ami összeköti őket.

Végül a Thomas Meyer azonos című regénye alapján készült csupaszív vígjátékban, a Wolkenbruch különös útja egy siksze karjaiba című filmbenmikor Motti az egyetemen beleszeret egy nem zsidó lányba, ortodox anyja ezt tragédiaként éli meg, a srác viszont elindul az önállóság és a függetlenség felé.

>>>Budapesti Távmozi előadásai Magyarország egész területéről elérhetők: film.artmozi.hu/>>>
>>>ww.szemrevalofesztival.hu>>>
>>>facebook.com/szemrevalo>>>

A FESZTIVÁL PROGRAMJA