Bővebben a filmről

A film előtt bevezetőt tart Vágvölgyi B. András

Hongkong, 1962: Chow Mo-Wan (Tony Leung Chiu-wai) és Su Li-Zhen (Maggie Cheung) ugyanazon a napon költöznek szomszédos lakásokba. Találkozásuk formális és udvarias – egészen addig, amíg egy váratlan felfedezés házastársaikról bensőséges köteléket teremt közöttük. Wong Kar-Wai filmje egyszerre finom modorú és vizuálisan extravagáns, a romantikus vágyakozás és a múló pillanatok mesteri megidézése. A film fő narratív szála a tiltott szenvedély és az elmulasztott lehetőségekről, a régi melodrámákból ismert, azonban kevésbé egyértelmű Wong módszere, ahogyan a meghiúsult szerelmi viszony egyszerű anatómiáját a személyes nyugtalanságról, a politikai hontalanságról és az idő könyörtelen múlásáról szóló szüntelen merengéssé bővíti. Legendássá vált zenéjével, illetve Christopher Doyle és Mark Lee Ping-Bing mesterien koreografált operatőri munkájával a film jelentős stilisztikai hatással volt a filmművészet elmúlt két évtizedére, mindemellett pedig mérföldkőnek számít Wong azóta félelmetes magasságokba emelkedő karrierjében.

21:00-tól mindenkit szeretettel várunk egy kötetlen beszélgetésre a Corvin Mozi oldalában található vendéglátóegységben.

Az alkotóról
Wong Kar-Wai érzéki látványvilágával, mámoros filmzenéjével és lélekkel teli romantikájával a kortárs filmművészet egyik meghatározó alkotójává vált az utóbbi két évtizedben. Wong (vagy ahogy gyakran emlegetik: WKW) olyan filmeket írt és rendezett, amelyek világszerte elvarázsolták a közönséget és kritikusokat, illetve számtalan más filmkészítőt inspiráltak költői hangulatukkal, narratív és stilisztikai merészségükkel, valamint az elidegenedés és az emlékezet témáival. 
Wong Kar-Wai Sanghajban született, de ötéves korában szüleivel Hongkongba költözött. Az egyik legígéretesebb filmrendezőként ismerték el 1988-ban, első nagyjátékfilmjével, az As Tears Go By-val. A 60-as évek mitikus hongkongi ifjúságát bemutató Days of Being Wild 1990-ben öt fődíjat nyert a Hongkongi Filmdíjakon. 1994-ben a Chungking Express volt az első filmje, amely széles körű nemzetközi forgalmazásba került. Egy évvel később a Fallen Angels megszilárdította pozícióját korunk egyik leginnovatívabb történetmesélőjeként. 1997-ben a Happy Together elnyerte a cannes-i fesztivál legjobb rendezői díját, 2000-ben pedig Tony Leung a legjobb színésznek járó díjjal távozott az In the Mood for Love című filmjéért, szintén Cannes-ból. A Norah Jones és Jude Law főszereplésével készült My Blueberry Nights című filmet a 60. Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjába válogatták be.
Stáblista:

Készítő országok
Felirat nyelvek
Szinkron nyelvek