Budapest Ritmo 2022 - The Soil – A mi földünk

Megosztom

Bővebben a filmről

A The Soil – A mi földünk dokumentumfilm a lengyel vidéket és lakóit mutatja be. A filmben életformájukhoz, lakhelyükhöz, földjükhöz ragaszkodó emberek történetei jelennek meg – ahogy a gyönyörű lengyel táj képeit nézzük, mi is egyre inkább megértjük a ragaszkodásukat. A film készítői a vidéki élet kevésbé szembeötlő oldalát keresték, a vágás során nem féltek erős kontasztokat, meghökkentő váltásokat alkalmazni. A 2021-es lengyel dokumentumfilm egyik „főszereplője” a zene, amely a történeteket végigkísérve a legfinomabb érzelmeket is képes kifejezni.


A beautifully illustrated story of a contemporary village and its unconventional dwellers who are of different ages, but have one thing in common – their strong attachment to folk culture.

‘The Soil’ is a picturesque documentary, attuned to the rhythm of nature and regularly-changing landscapes. Its authors can notice the beauty of less apparent aspects of rural life and do not shy away from powerful juxtapositions in editing. In this film, music is as important as images, since it accompanies the protagonists during key events in their lives and helps them to come to terms with their emotions.

The event is the part of Polish Focus programme in collaboration with the Adam Mickiewicz Institute.

Készítő országok
Felirat nyelvek
Szinkron nyelvek