11. Finn Filmnapok - Rövidfilmek
Shorts
rövidfilmek

Megosztom

Bővebben a filmről

RÖVIDFILMEK

A megcsalás fél egészség
(Pettäminen tekee hyvää vaan)

Rendező: Catarina Diehl
Forgatókönyv: Catarina Diehl

Egy feleség, aki 40 éven keresztül megcsalta a férjét, beszél a viselkedéséről, és arról, hogy milyen előnyökkel járt ez számára.

Night of The Living Dicks

Rendező: Ilja Rautsi
Forgatókönyv: Ilja Rautsi

Horror-vígjáték egy nőről, akinek elege lett a neki küldött dick picekről. A nő rátalál egy szemüvegre, amely felfedi azokat, akik tényleg „pöcsfejek” – és a pöcsfejek nem örülnek neki.

Szabadnap
(Day out)

Rendező: Kerekes Nóra
Forgatókönyv: Kerekes Nóra

Tamás monoton munkát végez nap, mint nap. Unja a munkáját. Szabadnapján kiszabadul a természetbe, ahol nem tud másra gondolni, csakhogy milyen feladatok várnak rá az irodában.

anaphora

Rendező: Kardos Eszter
Forgatókönyv: Kardos Eszter

Egy történet a fontos dolgokért való küzdelemről és a lényegtelen dolgok elengedéséről – a kortárs tánc művészetén keresztül.

A kukorékolás
(Kukoistus)

Rendező: Vertti Luostarinen
Forgatókönyv: Vertti Luostarinen, Oili Syvänen

Egy fiatal pár egy zsákot talál a kertjében, amiben lehet, hogy valamilyen élőlény van. Amikor az egyikükön elkezdenek megjelenni a kakassá válás irtózatos jegyei, meg kell békélniük a gondatlan viselkedésük következményeivel.

Hal
(Kala)

Rendező: Elisa Kujala
Forgatókönyv: Elisa Kujala

A Hal című rövidfilm két lányról szól, aki hosszú idő után találkozik egymással. Az együtt töltött idő alatt Jenni elkezd rájönni arra, hogy Mona mentális állapota nincsen teljesen rendben. Amikor Mona odaad Jenninek egy halat az akváriumából, hogy vigyázzon rá, és kitessékeli Jennit a lakásából, Jenninek is világossá válik, hogy valami nincs rendben. De lehetséges, hogy csak képzeli az egészet?

Reggeli, darabokban
(Aamu palasina)

Rendező: Muura Karu
Forgatókönyv: Muura Karu

Egy reggelikészítésre tervezett robot, valamint egy társadalmi létre tervezett ember. Egyik sem működik rendeltetésszerűen, és mindkettő érintésre vágyik. Egy rövid kísérleti film az érintés hiányáról és a közös kétségbeesésben megtalált vigaszról, a turkui művészeti akadémia másod- és harmadéves filmszakos tanulóitól.

Nem egy orgia
(Nem egy orgia)

Rendező: Bódis Dániel
Forgatókönyv: Bódis Dániel

Hét barát arra kényszerül, hogy együtt éljenek a COVID első hulláma alatt, és némelyikük szeretne orgiát szervezni. Annának azonban egyáltalán nem tetszik az ötlet. Viszont titokban bele van zúgva Petibe, úgyhogy nem lehet ő az egyetlen, aki kimarad a programból.


SHORTS

Cheating is Good For You
(Pettäminen tekee hyvää vaan)

Director: Catarina Diehl
Script: Catarina Diehl

A wife who has cheated on her husband for 40 years reflects on her behaviour and the benefits she has reaped.

Night of The Living Dicks

Director: Ilja Rautsi
Script: Ilja Rautsi

A horror comedy about a woman who, fed up with getting dick pics, finds a pair of glasses that reveal which men are actual dicks – and the dicks are not happy about it.

Day out
(Szabadnap)

Director: Nóra Kerekes
Script: Nóra Kerekes

Thomas works a monoton job everyday. He's bored of his job. On his day off he gets out to the nature where he can think of nothing but what tasks await him in the office.

anaphora

Director Eszter Kardos
Script: Eszter Kardos

A story about fighting for what’s important and letting go of what isn’t – through the art of contemporary dance.

The Crowing
(Kukoistus)

Director: Vertti Luostarinen
Script: Vertti Luostarinen, Oili Syvänen

A young couple finds a bag dumped on their lawn that may or may not have something living inside it. When one of them starts to show alarming signs of turning into a rooster, they must come to terms with the results of their negligence.

Fish
(Kala)

Director: Elisa Kujala
Script: Elisa Kujala

Fish is a short film about two girls meeting after a long break. During their moment together Jenni starts to figure that everything is not ok with Mona’s mental state. When Mona gives Jenni her aquarium fish to take care of and pushes Jenni out of the apartment – Jenni knows something is wrong. But is she just imagining it all?

Break & Fast
(Aamu palasina)

Director: Muura Karu
Script: Muura Karu

A robot built to make breakfast, and a human built to function in a society. Neither work as they are intended to, and both just want to be touched. A short experimental film about touch deprivation and finding comfort in shared despair by second and third year film-students of Turku Arts Academy.

Not an orgy
(Nem egy orgia)

Director: Dániel Bódis
Script: Dániel Bódis

A group of seven friends are forced to live together during the first wave of covid, and some of them are fancying throwing an orgy. Anna on the other hand is sick of the idea. However, she has a secret crush on Peti, so she can’t just be the only one to miss out.

Bemutatás időpontja
Készítő országok
finn, magyar