Márai filmklub

2016 őszén külön sorozatban idézzük meg Márai Sándor műveit. A vetítések után minden alkalommal egy-egy alkotóval is találkozhatnak és beszélhetnek a nézők a Tabán artmoziban.

szeptember 23.
A gyertyák csonkig égnek

Vendég: Pozsgai Zsolt
Két fiatal katona, két testi-lelki jó barát negyven évvel ezelőtt - és két gyanakvó, megkeseredett, lelkiismeretfurdalásokkal teli öregember most. A két dátum között az üresség. Nem találkoztak a negyven év alatt, egyikük a trópusokon katonáskodott, a másik a katonai szolgálat letelte után ült csak kastélya könyvtárában, és a spalettákat bámulta.

Rendező: Iglódi István
Főszereplők: Agárdy Gábor, Avar István, Tompos Kátya, Csernus Mariann

szeptember 30.
Eszter hagyatéka
Vendég: Nagy-Kálózy Eszter

A II. világháború előtti pillanatokban, a festői Badacsonyban játszódó történet címszereplője a korosodó Eszter, aki húsz éve várja régi szerelmét, hogy tisztázzák lezáratlan kapcsolatukat.
Rendező: Sipos József
Szereplők: Nagy-Kálózy Eszter, Cserhalmi György, Törőcsik Mari, Eperjes Károly, Áron László

október 7.
Kaland
Vendég: Sipos József

Dr. Kádár Péter professzor minden tekintetben sikeres. Karrierje szárnyal, fiatal felesége, Anna pedig irigylésre méltóan gyönyörű. Tökéletes élete épp azon a napon hullik darabjaira, amikor kinevezik a legnevesebb klinika vezetőjévé.
Rendező: Sipos József
Szereplők: Gerd Böckmann, Marozsán Erika, Csányi Sándor, Eperjes Károly, Törőcsik Mari, Nagy-Kálózy Eszter

október 14. 
A Titkos szám
Vendég: Rudolf Péter
Hősünk, Kovács úr, a kommunista világ kreációja, aki hisz egy eszmében, de hosszú megpróbáltatások során rájön, hogy az "eszme" viszont nem hisz benne és "nagyon egyedül van a világban".
Rendező: Sipos József
Szereplők: Rudolf Péter, Nagy-Kálózy Eszter, Simon Kornél

A beszélgetéseket moderálja: Mészáros Tibor, Márai hagyaték gondozó, PIM