Shakespeare emlékév - Cymbeline (Royal Shakespeare Company)

Shakespeare emlékév - Cymbeline (Royal Shakespeare Company)

William Shakespeare: Cymbeline

A Royal Shakespeare Company előadása, két felvonásban, egy szünettel.
Az előadás hossza: 200 perc, 20 perc  szünettel 

Rendező: Melly Still

A Cymbeline-t, Shakespeare ritkán játszott, kései romantikus színművét hatalomról, féltékenységről és megbékélésről Melly Still rendezésében, magyar műfordításon alapuló felirattal, láthatják a nézők.

Cymbeline királynőnek, a meghódított és megosztott, instabil Britannia erőtlen uralkodójának ítélőképességét elhomályosítja a bánat, ami két elveszített gyermeke miatt emészti. Amikor Imogén, az egyetlen élő örököse titokban feleségül megy szerelméhez, Posthumushoz, a felbőszült Cymbeline száműzi az újdonsült férjet. A trón mögött eddig háttérben meghúzódó figura eközben gonosz tervet sző mindkettejük megölésére és a hatalom megszerzésére.

Imogén férjét, Posthumust száműzetésében lépre csalják, hogy azt higgye, szerelme hűtlen volt hozzá. Őrült féltékenységében már arra készül, hogy megölje Imogént, aki megneszelve a veszélyt, álruhát ölt és elmenekül az udvartól. Ezzel kezdetét veszi veszélyekkel teli, Britannia és a Római Birodalom közti háborúba torkolló utazása, amely végül tisztázza a félreértéseket, egyesíti Cymbeline-t rég elveszettnek hitt gyermekeivel és kibékíti a fiatal szerelmeseket.

A Cymbeline-ben Shakespeare tulajdonképpen különböző történeteinek – köztük az Otello, a Hamlet és a Rómeó és Júlia – elemeit vegyítve alkotott egy izgalmas és megindító művet. A nemzeti identitás kérdését is feszegető színmű a Brexit árnyékában manapság éppúgy aktuális, mint amikor Shakespeare először papírra vetette a sorokat. Melly Still rendezésében Gillian Bevan játssza Cymbeline királynőt és Bethan Cullinane alakítja Imogént.

A Shakespeare szülővárosához, Straford-upon-Avon-höz köthető Royal Shakespeare Company egyike a világ legismertebb színházi társulatainak. Az angol drámaírás nagy alakjának nevével fémjelzett társulat élőadásai évente közel egymillió nézőt vonzanak a nézőtérre. A Pannonia Entertainment forgalmazásában Magyarszágon láthatók először a Royal Shakespeare Company előadásai a Közép-és Kelet-Európai régióban.

Szereplők:

CYMBELINE - Gillian Bevan
POSTHUMUS - Hiran Abeysekera
IMOGÉN- Bethan Cullinane
PISANIO - Kelly Williams
CORNELIA- Doreene Blackstock
CAIUS LUCIUS - Eke Chukwu
ARVIRAGUS - James Cooney
GUIDERIA - Natalie Simpson
BELARIUS - Graham Turner
IACHIMO - Oliver Johnstone

Tovább

Bemutatás időpontja: 
2016. november 04

Mikor vetítik?

Ezen a műsorhéten nincs véglegesített vetítési időpont. Kérjük, amennyiben elérhető, válasszon másik műsorhetet!