Napszállta

Napszállta

Korhatár besorolás piktrogram
dráma
(
2018
)
142p
Magyarul beszélő

Nemes Jeles László új filmjében nagyrészt azokkal az alkotókkal és szakemberekkel dolgozott, akikkel a Saul fiát is készítette. A Napszállta operatőre Erdély Mátyás, zeneszerzője - az azóta elhunyt kiváló szakember - Melis László, sound designere Zányi Tamás, casting directora Zabezsinszkij Éva, díszlettervezője Rajk László, jelmeztervezője Szakács Györgyi. A rendező a forgatókönyvet együtt jegyzi Clara Royer-vel és Matthieu Taponier-vel, utóbbi egyben a film vágója is. A Napszállta a Laokoon Filmgroup gyártásában, a francia Playtime-mal koprodukcióban készült, Sipos Gábor és Rajna Gábor producerek vezetésével.

1913 nyara, Budapest - a béke utolsó napjai. Leiter Írisz hosszú évek után tér vissza az Osztrák-Magyar Monarchia sokszínű és nyüzsgő városába. A korán elárvult fiatal lány minden vágya, hogy néhai szülei legendás kalapszalonjában kapjon munkát. Az új tulajdonos, Brill Oszkár azonban elutasítja, és mindenáron igyekszik eltávolítani a városból. Az éj leple alatt egy idegen keresi fel Íriszt, és bátyja hollétét tudakolja tőle - a lány ekkor tudja meg, hogy Leiter Kálmán néven él egy testvére, akinek eddig a létezéséről sem tudott. Írisz nyomozásba kezd, s bátyja után kutatva egyre mélyebbre húzza a város labirintusa. Írisz számára egyedül a tündöklő Leiter Kalapszalon tűnik biztos pontnak, de a ragyogás mögött a legsötétebb titok tárul fel.

Október 11-től a filmet a Művész moziban 35 mm-es filmszalagról vetítjük.

Tovább

Rendező: 
Nemes Jeles László
Szereplők: 
Vlad Ivanov, Susanne Wuest, Björn Freiberg , Jakab Juli, Bárdos Judit , Balsai Mónika , Molnár Levente , Urs Rechn, Zsótér Sándor , Kormos Mihály
T
Forgatókönyv: 
Nemes Jeles László, Clara Royer, Matthieu Taponier
Bemutatás időpontja: 
2018. szeptember 27
Forgalmazó: 
Mozinet
Színes: 
Színes
Készítő országok: 
magyar-francia

Mikor vetítik?

Műsorhetek:

41. hét, 2018.10.11 - 17
15
okt
16
okt
17
okt