III. Ars Sacra - RÖVID FIKCIÓS, KÍSÉRLETI ÉS ANIMÁCIÓS FILMEK

III. Ars Sacra - RÖVID FIKCIÓS, KÍSÉRLETI ÉS ANIMÁCIÓS FILMEK

Utópiák (9 perc, 2018)

rendező: Kancsó Péter és a 12. A

A serdülők által készített fi lm bemutatja, milyen lesz vagy lehet a világ pár év múlva a gyors technikai fejlődés következtében.

Himnusz (3 perc, 2018)

rendező: Bartúcz Anna

A fi lmfesztivál legfi atalabb alkotója a 14 éves Bartúcz Anna. Kölcsey Ferenc Himnuszára, amely Sinkovics Imre előadásában hallható, sandmotion-technikával készült animáció.

Lámpaidők (8 perc, 2018)

rendező: Krasznay Zoltán

A fi lm Móró Barbara üvegművész „másik” életébe enged betekintést. Abba a titkos világba, ahol a művésznő egyedi alkotásai születnek.

Messze az otthon (14 perc, 2017)

rendező: Gál Sándor

Albert fi atal katona, akit a háború messze sodort az otthonától. Hátat fordítva a harctérnek, egyetlen célja maradt: haza szeretne jutni, hogy újra láthassa az édesanyját.

Mint aki a sínek közé esett (7 perc, 2018)

rendező: Duma Bálint, Farkas Márton

Kosztolányi Dezső egyik legismertebb, 1910-ben írt versének alternatív, különleges és formabontó feldolgozása.

Szürkület (22 perc, 2017)

rendező: Kemény Eszter

Egy tizenéves fi ú és édesapja otthonuktól több ezer kilométerre próbál boldogulni. A hazafelé vezető úton a fi únak muszáj felnőnie és felelősséget vállalnia apja tetteiért.

Bújócska (14 perc, 2017)

rendező: Baranyi Gábor Benő

A hétéves Matyi a falu szélén él szüleivel és három testvérével. Imád bújócskázni, de ezzel sok nehézséget okoz mindenkinek. A fi lm megtörtént esetet dolgoz fel amatőr szereplőkkel, eredeti helyszíneken.

Negyven év (16 perc, 2018)

rendező: Gyimesi Anna

Ica és Imre negyven éve házasok. Amikor az egyiküknek végleg el kell mennie, a másik nem tud mást tenni, mint beletörődni a megváltoztathatatlanba.

A belső oldal (15 perc, 2017)

rendező: Reich Dániel

A 33 éves autista fi ú, Domi a szüleivel lakik, és sohasem beszél. Életébe egyedül a könyvek hoznak boldogságot. Új terapeutája, Alíz elkezd egy történetet írni a fi ú számára.

Telefonok – összetörve (13 perc, 2017)

rendező: Chilton Flóra

A kisfi lm három, az édesanyjukkal éppen egy munkásszállóra beköltöző fiútestvér életébe ad rövid bepillantást. A kisfi lm a generációs mobiltelefon-használat által katalizált tipikus veszélyekre mutat rá konkrét példákon keresztül.

Telefonok – célkeresztben (8 perc, 2017)

rendező: Chilton Flóra

A film egy osztályba új tanulóként érkező lány történetén keresztül a cyberbullying (megfélemlítés) jelenségre, illetve a mobiltelefonokon tárolt érzékeny információkból fakadó veszélyekre kívánja felhívni a figyelmet.

 

Belépés a pénztárban váltott ingyenes jeggyel lehetséges.

Tovább

Bemutatás időpontja: 
2018. szeptember 20

Mikor vetítik?

Ezen a műsorhéten nincs véglegesített vetítési időpont. Kérjük, amennyiben elérhető, válasszon másik műsorhetet!