A 100 éves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt

A százéves ember, aki kimászott az ablakon, és eltűnt

Korhatár besorolás piktrogram
Hundraaringen som klev ut genom fönstret och försvann
vígjáték
(
2013
)
114p

Allan Karlsson (Robert Gustafsson) századik születésnapja közeleg és ennek megfelelően nagyszabású születésnapi zsúrt szerveznek neki a nyugdíjas otthonban, ahol idős napjait tölti. Allan, kora ellenére éles eszű, tisztában van a körülötte zajló eseményekkel, azonban a nemes alkalomból rendezendő buli hidegen hagyja: ünneplés helyett kimászik szobája ablakán és eltűnik. A nála lévő pénzből buszjegyet vásárol és egy szerencsétlen véletlennek köszönhetően egy pénzzel teli táska birtokosává válik. A táska létéről mások is tudnak, ezért az öregúr drogdílerek és a rendőrség célpontjába kerül.
Allan kalandjai azonban nem százéves korában kezdődtek. Menekülése közben visszaemlékezésekkel mutatja be élete legizgalmasabb, a XX. század történelmét befolyásoló pillanatait: hogyan került egy vacsora asztalhoz a jövendőbeli Truman elnökkel, hogyan stoppolt együtt Churchill-lel vagy éppen csónakázott Mao feleségével és gyűrte le gyalogszerrel a Himalája zord csúcsait.

Tovább

Rendező: 
Felix Herngren
Szereplők: 
Robert Gustafsson (Allan Karlsson) Iwar Wiklander (Julius) David Wiberg (Benny) Mia Skäringer (Gunilla) Jens Hultén (Gäddan) Bianca Cruzeiro (Caracas) Alan Ford (Pim)
Forgatókönyv: 
Felix Herngren, Hans Ingemansson
Bemutatás időpontja: 
2014. június 05
Forgalmazó: 
ADS Service Kft.
Színes: 
Színes
Készítő országok: 
svéd

Mikor vetítik?

Ezen a műsorhéten nincs véglegesített vetítési időpont. Kérjük, amennyiben elérhető, válasszon másik műsorhetet!